2 Ocak 2015 Cuma

Diş taşları temizlenir. Diş eti cebi özel solüsyonlarla yıkanır, bu bölgedeki tartar ve plak tamamen uzaklaştırılır. Diş eti sağlıklı hale getirilir ve ferahlaması sağlanır. 

Dişleri sık yapıda olan kişilerde diş çürüklerine daha sık rastlanır. Çünkü fırçalama ile giderilemeyen artıklar diş boşlukları arasına yerleşir. Burada bakteri çoğalmasına, dolayısıyla diş çürümelerine ve ağız kokusuna neden olur. Ağız duşu; dişlerin ulaşılması güç bölgelerine, diş aralarına ve diş eti cebi içine basınçla su göndermeye yarayan özel tasarımlı cihazlara verilen isimdir.
Diş fırçaları, dişlerin birbiri ile temas ettikleri ara yüz bölgelerinde etkin bir temizlik sağlayamamaktadır. Bu ara yüz bölgelerinin temizliği ancak ara yüz fırçası, diş ipi ve ağız duşları ile sağlanabilir. Ağız duşu, diş iplerine nazaran çok daha kolay ve pratiktir. Aynı zamanda, ağız duşu uygulaması sırasında diş etlerine masaj yapılır. Yapılan bu masaj ağız sağlığı için son derece önemlidir. Ağız duşu, ağız bakımı ve hijyenine önem veren herkes tarafından kullanılabilir. Özellikle diş eti rahatsızlığı, dişlerinde çapraşıklık, dişleri çürümeye meyilli ve implant veya köprü protezi uygulanmış olan kişiler bu uygulamadan çok fayda sağlamaktadır. 

DİŞ BEYAZLATMA

Dişlerin gelişimi sırasında alınan antibiyotikler, fluorür gibi bazı ilaçlar ve geçirilen ateşli çocuk hastalıklar diş renklenmelerine neden olur. Bunların yanı sıra, diş renklenmelerinin en önemli sebebi boyar madde içeren yiyecek, çay, kahve ve kola gibi içeceklerin sık tüketilmesidir. Ayrıca, sigara, pipo vb. tütün içeren ürünlerin kullanımı dişlerin beyazlığını kaybetmesine neden olmaktadır. Diş beyazlatma işlemi 2 şekilde uygulanır. Klinikte hekim tarafından uygulanacak olan “Klinikte Beyazlatma (Office Bleaching)”, evde kişi tarafından uygulanacak olan “Evde Beyazlatma (Home Bleaching)” olarak adlandırılır. Klinikte Beyazlatma Diş Hekimi tarafından klinikte uygulanan yöntemdir. Hekim önce diş yüzeyi temizliği yapar. Diş eti özel koruyucu bariyer ile kapatıldıktan sonra diş yüzeylerine beyazlatıcı ajan uygulanarak hekim kontrolünde işlem yapılır. İşlem 15-30 dakika arasında sürebilir ve bir veya birkaç seans tekrar edilmesi gerekebilir. Evde Beyazlatma Hekimin tercihine göre hasta kontrolünde evde yapılan beyazlatma işlemidir. Hastadan diş ölçüleri alınarak beyazlatma plakları hazırlanır. Beyazlatma ajanı bu plaklara uygulanarak hekimin belirlediği sürelerde hasta tarafından evde uygulanır. Belli sürelerde hekim tarafından kontrol edilir. Bu işlem öncesi hekim klinikte diş yüzeylerinin temizliğini yapmalıdır.