8 Nisan 2016 Cuma

   Dişler ihmal edildiğinde diş çürüğü ve dişeti hastalığı ile rahatsızlık ortaya çıkarırlar. Sağlıklı bir şekilde ömür boyu ağzınızda dişlerimizi kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.
 Öncelikle anne karnında başlayan bir oluşum ve gelişim süreci aksamadan sağlıklı bir şekilde başlamalıdır. Genetik faktörlerin de eklenmesiyle ömür boyu kullanacağımız dişlerin yapısı belirlenir. 6 aylıktan itibaren çıkan süt dişleri kalıcı dişler çene kemiğinin genişliğini sağlar. Zamanından önce çekilen süt dişleri alttan gelen kalıcı dişler için yeterli  yer kalmayacağı için dişlerin eğri sürmesine neden olur. 
Diğer taraftan biberon ile beslenen çocukların ağzında süt dişlerinde yaygın diş çürükleri oluşur. 6 yaş ile 12 yaş arasında sürmeye başlayan sürekli dişler ömür boyu kullanacağınız dişlerdir. Bebeklik ile başlayan diş fırçalama zaman içerisinde alışkanlık haline gelmeli ve üç yaşından itibaren her yemekten sonra dişler düzenli olarak fırçalanmalıyız. Diş bakımı ihmal edildiği dişin mineral yapısı bozulur ve yiyecek birikintileri oluşturdukları asit ile diş üzerinde harabiyete neden olur.. Dişin iç kısmında bulunan bağ dokusu ve sinirden oluşan pulpa adı verilen bölümü çürüğün yayılması ile birlikte önce soğuk sıcak ,  sonra yemek yerken ve daha sonra gece veya kendiliğinden başlayan şiddetli ağrıya neden olur.
DİŞ ÇÜRÜĞÜ VE DİŞ DOLGUSU
DİŞ ÇÜRÜĞÜ VE DİŞ DOLGUSU BİLGİ İÇİN 05493474347
Diş çürüğü ilerlemeden zamanında müdahale edildiğinde diş dolgusu ile kurtarılabilir. Yapılan bir diş dolgusunu ömür boyu kullanmak genellikle mümkündür.  Diş dolgusu için geç kalındığında çürük dişin pulpa dokusuna kadar ilerleyeceği için dolgu yapılsa bile soğuk veya sıcak ile hassasiyet oluşur. Bu hassasiyet şiddetli ise dişin sinirini almak gerekebilir Diş Hekimi yapacağı kontroller de size kanal tedavisi gerekip gerekmediği ile ilgili bilgi verecektir.
Diş çürüğü ilerleyip kendiliğinden başlayan ağrı meydana getiriyorsa artık dolgu ile tedavi etmek mümkün olmayacaktır bu durumda Diş Hekimi dişinizin pulpa kısmını temizleyerek kanalların içerisinişekillendirir ve kanal tedavisi ile işi kurtarmaya çalışır. Diş kanal tedavisi için uygun olmadığından veya hasta kanal tedavisi ücretini ödeyemeyecek durumda ise dişin çekilmesi gerekebilir. 
Diş çekildiği zaman bu boşluğu doldurmak için bir implant veya köprü ile tedavi yapılması gerekir. Diş çekilen yer borç bırakıldığında ön ve arkadaki işler ortaya çekilen dişin boşluğuna doğru kayacaktır. Çiğneme düzeni ve dengesi bozulacağı için en kısa zamanda çekilen dişin yerine yeni bir köprü veya ilk uygulaması gerekir
İyi bir diş dolgusu yapabilmek için hem dikkatli bir çalışma hem tecrübe hem de iyi malzeme kullanmak gerekir. Diş dolgusunda iyi bir tutuculuk sağlamak ve estetik geldi etmek için uyulması gereken kurallar vardır. Bu konu hakkında ayrıntılı blgi ve muayene için 02126616979dan Dş ekimi Sertaç kızılkaya dan randevu talep edebilirsiniz.