20 Eylül 2015 Pazar

Diş Dolgusu  Nedir?
Dolgu, çürük nedeniyle zarar görmüş bir dişe, normal fonksiyonunu ve görünümünü kazandırmanın bir yöntemidir. Diş hekiminiz size dolgu yaparken, önce çürümüş diş dokusunu uzaklaştırır. Etkilenen alanı temizler ve boşluğu dolgu malzemesi ile doldurur.

Bakterilerin girebilecekleri boşlukları dolgu ile kapatarak çürüğün ilerlemesini de engellenmeye çalışır. Dolgu için kullanılan malzemeler, altın, porselen, kompozit reçine (diş renginde dolgu) ve amalgamdır. (civa gümüş, bakır, kalay ve bazen çinko alaşımı).
Diş Dolgusu Fiyatları diş çürüğünün derinliğine göre ve kullanılacak dolgu malzemesine göre dolgu fiyatları değişebilir genellikle 150 250 lira aralığındadır size özel indirimlerden faydalanmak için randevu alıp muayene olmanız gerekir.

Dişler neden çürür? Dişin üst kısmını kapsayan mine tabakası çok sert ve dayanıklı bir tabakadır ancak dişler temizlenmediğinde veya asit veya travmaya maruz kaldığında bu tabaka bozulur. İnce bir tabaka olan mine tabakasının altındaki dersi yumuşaktır ve çocuktan asistan kolay etkilenir. Dentin tabakasına geçen çürük hızla ilerler ve dişin sinirine ulaştığında ağrı yapmaya başlar diş ağrımaya başladığı anda artık dolgu tedavisi için geç kalınmıştır. Kanal tedavisi ile diş kurtarılmaya çalışılır kanal tedavisi fiyatları diş dolgu fiyatlarına göre daha yüksektir kanal tedavisi uygulandığında kanal tedavisi için ücret ödenir ve üzerine yapılacak dolgunun ücreti bu fiyata dahil değildir. Bazen kanal tedavisi yapılan dişin üzerine dolgu yapılamaz. Kaplama yapılan diş içinde kaplamanın kalitesine göre diş hekiminiz size diş kaplama fiyatını söyleyecektir.



İstanbul Diş Kliniği randevu Tel:05493474347