12 Mayıs 2016 Perşembe

Ön diş bölgesinde çürük çok fazla görülmemekte beraber özellikle güzel bir gülümseme insana sosyal hayatta özgüven verir. Buna bağlı olarak yaşamda daha başarılı ve girişken olmayı sağlar. 
Güldüğümüzde dişlerimizin orantılı, simetrik ve beyaz bir görüntüsü olması özgüvenimizi arttırır. Özellikle gülümseme sırasında görünen üst ön dişler için Estetik diş hekimliği uygulamaları plana çıkmaktadır. Diş hekimi Sertaç kızılkayanın web sitesini ziyaret ederek estetik diş tedavileri ve size uygun yapılması gereken işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. En doğru yöntem diş hekiminden randevu alarak muayene olmanız ve size yapılabilecek tedaviler hakkında bilgi aldıktan sonra aklınıza takılan konuları birebir diş ekiminden öğrenmeniz olacaktır.
Üst çene de ön dişler için en büyük estetik sorun genellikle dişlerin eğri olmasıdır. Bu durum dişlerin büyük, çene kemiğinin dişlere oranla daha küçük olmasından kaynaklanır. Bu durumun tam tersi olduğunda ise dişler arasında boşluk kalır. Ayrık dişler diş hekimliğinde Diastema olarak adlandırılır ve giderilmesi için; Lamine, Bonding yöntemi, zirkonyum diş kaplama, porselen diş kaplama, ortodonti tedavisi seçeneklerinden bir tanesi uygulanarak ayrık dişler kapatılabilir. Hangi yöntemin uygulanacağına diş hekimi muaynesi sonrası karar verilecektir. 
Burada işlerin büyüklüğü orta hat  ve gülümseme sırasında dişlerin görünen kısımları belirleyici olmaktadır.

Ön dişlerin rengi de gülüş Estetiği açısından önem taşır. Rengi sarı olan dişler beyazlatma yöntemleri ile daha açık bir renge kavuşturulabilir. Diş yüzeyi yapısı ve dişlerin formu elverişli olduğu durumda diş beyazlatma işleminden oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir. 
Ön diş bölgesinde diş çürüğü nadiren görülmekle birlikte arayüz çürükleri olması nedeniyle genellikle iki dişi birden ilgilendirirler. Zamanında yapılan müdahaleyle küçük bir dolgu bu sorunu giderebilir. Dolgu yapılırken kurallara uyulursa ve iyi bir malzeme kullanılırsa hem diş dolgusunun yıllar boyu sağlıklı bir şekilde kullanmak mümkün olacaktır. Ancak yapılmayan işte olgularında sürekli ağrı veya renk değişikliği veya dolgunun düşmesi gibi problemler yaşanabilir.
Dişçi ürünün başlangıç aşamasında tedavi edilmesi çok önemlidir. İlerlemiş bir diş çürüğü dolgu yapılsa bile soğuk sıcak hassasiyeti gösterir. Köşe çürükleri ve geniş bir alana yayılmış madde kaybı olan diş dolguları tutuculuk açısından zayıf olacaklar ve bu tip dolguların her an düşmek ihtimali bulunmaktadır. Diş hekimi size çürük dişin dolgumu,kanal tedavisimi ya da bir kaplam mı gerektirdiği konusunda bilgi verir.
Ön dişleriniz için kaplama yapılacak ise yüz, şekliniz dudak yapınız, bunun kanadı genişliğinize dişlerin formu formu için belirleyici olur. Diş rengi için kendi renginiz göz rengimiz ve beklentileriniz etkili olacaktır.
Dişlerinizin kaplanmasına karar verildiğinde diş hekimine arzu ettiğiniz diş şekliyle rengini ayrıntılı olarak anlatmanız durumunda istek ve beklentilerinizi yönünde bir çalışma yapılabilmesi mümkün olacaktır. Randevu için 0 212 661 69 79 Diş hekimi   Sertaç Kızılkayalar randevu alabilirsiniz.