18 Mayıs 2016 Çarşamba

Diş eksikliğinin giderilmesi için ağızda çene kemiği içerisine yerleştirilen, diş kökünü taklit eden titanyumdan yapılan silindirik vida şeklindeki tıbbi materyaldir. İmplant bir ana gövde ve bunun üzerine diş kaplamasının tutunmasını sağlayacak dayanak adı verilen üst yapı parçası olmak üzere iki parçadan oluşur.
İmplant Nedir?
İmplant Nedir?
İmplant uygulaması sırasında ana gövde dişeti altındaki kemiğin içerisine yerleştirilir. İmplant'ın çene kemiği ile bütünleşmesi için gerekli bir zaman vardır bu bölgedeki kemik yoğunluğu hacmi ve yapılan implantın özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Diş Hekiminiz size implant uygulamasından ne kadar süre sonra üzerine diş yapılacağı hakkında bilgi verecektir.
Genel olarak ileri derecede bir hastalığı olmayan ve implant yapılması için yeterli çene kemiği hacmine sahip kişiler de bu tedavi uygulaması rahatlıkla yapılabilmektedir. İmplant yapılmasını engelleyen hastalıkların başında Kan hastalıkları gelir. Bunun dışında şeker hastalığı kontrol altında bulunduğu müddetçe implant yapılmasına engellemez. İmplant öncesinde ağızdaki çocuk işlerin tedavi edilmesi ve varsa dişeti hastalığının ortadan kaldırılması gerekir. Özellikle implant'a komşu düşlerdeki kanal tedavilerinde sorun varsa giderilmelidir.
İmplant tedavisi sayesinde azda diğer dişlerin kesilmesine gerek kalmaz. Tam dişsiz ağızlarda ise protezi desteklemek ve hareket etmesini engellemek için implant çok büyük katkı sağlar.
İmplant uygulaması yapılmadan önce özellikle üst çene de sinüs boşluğu bölgesinde yeterli kemik hacmi bulunmuyorsa bu bölgeye kemik grefti yani kemik tozu uygulaması yapılır. Sinüs yükseltme adı verilen bu uygulama sayesinde implant yerleştirmek için yeterli kemik hacmine ulaşılır.
İmplant başarısında önemli faktörlerden bir tanesi uygulanan bölgedeki kemiği hacmi yoğunluğu sert ve sağlamlığıdır. Üst çene de kemik yoğunluğu daha azdır. Bu nedenle üst çene implant yerleştirildikten sonra alt çeneye göre biraz daha uzun süre beklemesi gerekir. Üst çene de implant sayısı mümkün olduğu kadar daha fazla pilanlanır. Size yapılacak implantlar ve fiyatları hakkında bilgi almak için Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan 0 549 347 43 47 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz. Panoramik diş röntgeniniz varsa Whats App ile gönderebilirsiniz.