23 Ocak 2015 Cuma

Bütün dişlerin kaplanması gerektiğinde ön dişler zirkonyum arka dişler porselen diş kaplama olarak yapılsa maliyet azalır mı diye soran hastalar için önerimiz olacak daha ucuza maletmenin yolu nedir? 
Size uzun yıllar yaptım diş kaplamalar köprüler inkılaplar ilediğim tecrübelerimi aktarmak isterim. Bir tedaviye ucuza mal etmek istediğinizde bunun mutlaka bir bedeli olur. Örneğin bir ağızda kaplamaların bir kız bana zevk oluyorum bir kısmında metal porselen yapmak isterseniz iki farklı malzeme iki farklı kalite ve iki farklı estetik anlamına geliyor. Kişisel olarak bana fikrimi sorarsanız tedavi daha ucuza mal etmek istiyorsanız kesinlikle böyle bir girişimde bulunmamalısınız. Benim size vereceğim tavsiye ne olarak: Asla böyle bir denemeye gerek yoktur şeklinde olacaktır.Aşağıda size bunların sebeplerini açıklamaya çalıştım. Neden metal porselen ile zirkonyum bir arada kullanılmamalıdır.
Çünkü metal üzerine yapılan porselen ile zirkonyum üzerine yapılan porselen kaplama rengini tutturmak pek mümkün değildir. Alt yapı malzemesi farklı olduğu için dış katmana aynı malzeme koyulduğunda mutlaka metlin üzerindeki opak tabaka yansıması olacaktır ve zirkonyumda opak tabaka olmadığı için ton farkı olacaktır,
Bir diğer konu da zirkonyum ile daha küçük diş kaplama yapma imkanı varkın metal porselen kullanıldığı için büyük olmak zorunda kalan dişlerin yanında zirkonyum diş kaplama olan dişleri de büyük yapmak gerekecektir. Yani iki sistemi birlikte kullandığımızda zirkonyum kaplamayı metal porselen diş kaplamasına benzetmiş olacağız ki buna ne gerek var diyoruz.
ESTETİK DİŞ KAPLAMA
ESTETİK DİŞ KAPLAMA

Yukarıda metal porselen sökülüp zirkonyum diş kaplama uygulanmış bir ağız görmektesiniz.

ZİRKONYUM DİŞ RANDEVU TEL İSTANBUL
 Artık bu iki tip diş kaplama arasında da pek fazla fiyat farkı kalmamıştır. Birde bizim gibi laboratuvarı kendisine ait olan klinkler nerede ise aynı fiyatlar ile yapabilmektedir. Çünkü klinik  zirkonyum diş kaplama yaptığında daha iyi sonuç alır ve hasta memnuniyeti de artar. Uzun süre sağlıklı olarak kullanılabilen zirkonyum diş kaplama fiyatları hakkında bilgi almak için iletişime geçip form yollayabilirsiniz. İstanbul. Avrupa ve Anadolu yakasında olan kliniğimiz sizi bilgilendirecektir.
2018 Zirkonyum diş fiyatları ve porselen diş fiyatları 
Günümüzde artık porselen diş kaplamaların yerine daha estetik zirkonyum diş kaplamaların tercih edildiğini söylemiştik. Zirkonyum kaplamaların tek dezavantajı olarak fiyatları söylenebilir. Zirkonyum kaplama için gerekli altyapı ve kullanılan sarf malzeme fiyatının yüksek olması zirkonyum diş kaplamanın da daha yüksek fiyatlar ile uygulanmasına neden olmaktadır. Ancak kullanım ömrü ve sağladığı avantajlar dikkate alındığında porselen diş kaplama aya göre çok büyük avantajlar sağlar. Yaptırdığınız bir porselen diş kaplama 5-10 yıl kullanan bir üründür. Oysa zirkonyum diş kaplamanın kullanım ömrü daha uzundur. Bu açıdan bakıldığında da her biri için verdiğiniz iki kaplama için aynı olmaktadır. Ortaya çıkacak sorunlarla diş kaybı gibi istenmeyen durumlar yaşamınızda cabası. Porselen diş kaplamaların diş eti ile birleştiği alanda açılmalar, renk değişiklikleri ve diş eti çekilmeleri olması nedeni ile alttaki dişin çürümesi ve kaybedilmesi söz konusu olmaktadır. Bu nedenle oyun diş kaplamalar porselen diş kaplamalardan daha yüksek fiyatlı olmasına rağmen tercih edilen malzeme olmaktadır.