28 Mayıs 2016 Cumartesi

Ağzınızda bulunan dişlerden bir veya birkaç tanesi kaybedildiğinde bunların yerine bir protez yapmak gerekir. Bu protez sabit veya hareketli olabilir. Doğal dişimiz gibi sabit dişler daha rahat çiğleme ve konuşma imkanı sağlarlar.
Ağıza yapılacak diş kaplamaları veya hareketle protez ile bu boşluklar doldurulur ise de dişlerin kesilmesine gerek vardır. Kesilen dişlerin soğuk ve sıcak karşı hassasiyet yapması, zaman içerisinde dişeti kenarında çekilme meydana gelmesi nedeni ilediş eksikliği olan bölgede implant uygulaması tercih edilen bir tedavi şeklidir.
İmplant uygulamalarında yapılan protezler geleneksel yöntemle yapılan protezler ile karşılaştırıldığında görünen bir kanca bulunmaz. Alışılmış diş protezlerine göre İmplant üzerine yapılan protezler çok daha kullanışlı olmaktadır. İmplantlar sayesinde hem hastalar hem de diş hekimleri büyük bir rahat daha kavuşmuştur. Ağızdaki boş bölgelerde kemiğe yerleştirilen implantlar kemik ile bağlantı süresi dolduktan sonra üzerleri açılarak iyileşme başlıkları takılır. İyileşme başlıkları yaklaşık 5 ile 15 gün arasında bekletilir. 
İmplantlar çene kemiği gelişimini tamamlamış sistemik bir hastalığı olmayan kişilere uygulanabilir. En önemli husus implant yerleştirilecek bölgede yeterli miktarda kemik hacimi olmasıdır. Diğer önemli bir. Sistemik bir rahatsızlığın bulunmamasıdır.