24 Mayıs 2016 Salı

Ön dişler için lamina uygulaması porselen veya kompozit malzemeden uygulanabilir. Kompozit ben yapılan lamina dişlerin zaman içerisinde kırılma riski bulunması ve estetik olarak porselen laminalar kadar canlı durmaması porselen laminaların daha çok yapılmasına neden olmuştur. 

Porselen lamina dişin renk olarak ve ışık geçirme özelliği olarak kompozit ben değerlere göre büyük avantajları vardır. Yüzeyinde ve dişin lamina ile birleştiği yerde yemek artıklarını biriktirmez. Ancak maliyeti kompozit laminalara göre daha yüksektir.

Porselen lamina bir iş uygulamaları genellikle diş üzerinde renklenmeye olan hastalar beyazlatma tedavisiyle yeterli bir sonuç alamaz ise lamina kaplamalar uygun olacaktır. Aylık dişlerin kapatılmasında lamina var doğal diş kadar başarılı sonuçlar verir.40 ve aşınmış işlerin onarılmasıda Laminant işler ile mümkün olabilmektedir. Mine hiphop bilezikleri, orta hat kayması, Ö'nün açık kapanış, diş eti çekilmeleri, kama veya çivi zaten hallerin estetik lan temel şekline dönüştürülmesinde, diş eti çekilmesi sonrası kuran açıklığı oluşan hastalarda kullanımı uygundur. Lamina diş kaplamalar bir hafta gibi bir süre içerisinde tamamlanır. Diş üzerinden çok az bir miktar aşındırmak yapılır. Anestezi lokal anestezi olacağı için sizi rahatsız etmez. Lamina diş kaplamaları estetik olarak memnun edici sonuçlar verir. Porselenin pürüzler girme sonrası mini ye bağlılığından yüksek düzeyde olması porselen lamina diş kaplamalar lan avantajlarından birisidir. Aşınmaya karşı diğer malzemeler kompozit dolgulara göre daha dayanıklıdır.

Laminat iş kaplamalarının olumsuz yönleri

Ekonomik olarak diğer diş kaplamalarından daha yüksek bir fiyatı vardır. Laminant işler kırıldığında tamir edilemez. Yeni bir diş almak gerekir. Zengin uyumlandırılması zordur. Bu işlem için tecrübeli laboratuvar ve iyi malzeme gerekir. Her ne kadar renk seçimi yapılsa da tek başına alınacak güven kararı genellikle doğru olmayacaktır.

Son yıllarda bilgisayar destekli lamina diş kaplamaları uygulanmaya başlanmıştır.üç eksenli veya beş eks anne cihazlar kullanılır. Seramik bir bloktan yontularak elde edilen laminant diş kaplaması alt yapısı hassas bir çalışmadır.

Diş ekimi estetik amaçlı tedavi ya aldığı hasta için özellikle and işler üzerinde çalışma yapar. Estetik ben şekillendirme bunlardan birisidir. Yapılacak ilk şey modeller üzerinde silikon index hazırlamaktır. Bu özel Şablon dişlerin üzerine yerleştirilerek faal Prot vizyon ve diş iyi mi sağlanır. Buna göre hastaya matkap hazırlanır.