16 Temmuz 2015 Perşembe









İmplant cerrahisinin diğer tedavi yöntemleriyle karşılaştırıldığı zaman en büyük avantajı, doğal dişlere en ufak bir zarar vermeden dişsiz alanları yeniden eski fonksiyonel ve estetik kondüsyonuna ulaştırmasıdır.

Komşu dişlere zarar vermemenin yanında bir diğer büyük avantaj ise mevcut kemik seviyesini korumak olarak kabul edilebilir. Ağız içi kemikler vücudumuzun diğer kemiklerinde olduğu gibi fonksiyon dışında kaldığı zaman atrofiye uğrarlar, hacimleri küçülür ve kompozisyonları değişir. İmplant cerrahisi ile dişlendirilmiş bir alan çiğneme kuvvetleri altında hacmini koruyarak hem estetik, hem de fonksiyonel açıdan uzun dönemde daha başarılı sonuçlar elde edilmesini olanaklı kılar. Kısa etapta daha maliyetli bir tedavi gibi görünse de yıllar içerisinde sabit veya hareketli bir protez ile rehabilite edilen bir ağzın kemik konturu ve yapısı form değişikliğine uğrayacağı için yeni bir protez ihtiyacı kaçınılmaz olacaktır. Bu sebeple uzun dönemde implant cerrahisi ile dişsiz alanların tedavisi daha az maliyetli olacaktır.

Bir diğer avantaj ise halk arasında damak olarak tabir edilen hareketli protezlere nazaran çok daha etkili bir  tedavi seçeneğidir. Hem çiğneme etkinliği, hem de hijyen açısından implant üstü protezler daha başarılı olarak kabul edilebilir.



Detaylı bilgilendirme için lütfen diş hekiminize başvurunuz.
0 212 661 69 79