20 Temmuz 2015 Pazartesi

İmplant diş

İmplant destekli diş protezlerinde hızlı yükleme yapılması mümkündür. Protez için çekim yerlerinde belirli bir zamana ihtiyaç vardır. Ancak yeterli kemik olan vakalarda implant yapımını takiben hemen protez yapılabilir.
Implant ın üzerine diş yapılabilmesi için yeterli destek sağlandığına emin olmak gerekir genellikle bu süre üst çene için 8 10 hafta alt çene için 6-8 hafta olarak hızlandırılmış süreler ile uygulanır önceden implant üzerine diş yapma süresi 6 aya kadar uzuyordu. Yapılan son değerlendirmelere göre artık hızlı yükleme yapılması mümkündür.
Kliniğimizde size implant uygulaması yapılmadan önce ayrıntılı bir planlama yapılır varsa çekilecek dişler ve çekim sonrası ne kadar beklemeniz gerektiği ve bu bekleme süresinden sonra implant yerleştirildikten sonra üzerine diş kaplamalarının ne kadar süre içerisinde takılacak konusunda bilgilendirilirsiniz uygun vakalarda en hızlı şekilde implant üzeri diş yapımına sağlayabiliyoruz ancak risk faktörü taşıyan hastalar için sağlıklı bir implant alt yapısı ve uzun ömürlü implant üzeri protez diş kullanımı amaçladığımız için bilimsel yöntemlere uygun olarak implant üzerine diş yapımı sürelerine eklemenizi tavsiye ediyoruz.