5 Aralık 2015 Cumartesi

Modern diş hekimliğinin en çok konuşulan konularından birisi implantlardır. Bir çok durumda hastalar için kurtarıcı olan diş implantları iyi uygulandıktanğında neredeyse doğal beş gibi vazife görürler. Özellikle hareketle protezler kullanımı zor olduğu için ders sayesindehastalar sabit diş kullanma şansı yakalarlar. Bazen de tek diş eksikliğinden yandaki dişlerin kesilmesine önleyerek boşluğa sadece bir implant yerleştirilir ve eksik dişin yeri tamamlanır.
Bu kadar hayati fonksiyonu olan implantlar kim tarafından yapılmalıdır. Kursa gitmiş bir de şekil meme yoksa çene cerrahisi uzmanı mı veya implant uzmanı olarak mezun olmuş diş hekimleri mi implant yapmalıdır. Periodontoloji adı verilen diş eti hastalıkları uzmanları da özellikle diş eti ile ve çene kemiği ile cerrahi işlemler yaptığı için bazı kesimlerde en iyi implanti periodontal atların yapabileceğini söylerler. Şimdi iyice kafanızın karıştığını düşünüyorum. 
Asıl olan implantın doğru planlanması ve kurallara uygun bir şekilde yerleştirilmesidir bunu kimin yaptığının çok fazla önemi yoktur doğru yapıldığı takdirde bir diş ekimi veya çene cerrahları veya bir diş eti hastalıkları uzmanı tarafından yapılması arasında hiçbir fark olmayacaktır önemli olan yapan hikayemin konu hakkında yeterli bilgi ve tecrübesinin olmasıdır.