30 Mart 2016 Çarşamba

İmplant kalitesinden bahsedildiğinde aslında implantın ağızda kalma ömrü kastedilir. Uzun süre ağızda kalan implant en iyi implant olarak değerlendirilir. Bu yaklaşım bir anlamda mantıklı olmakla birlikte aslında implant kalitesi daha farklı kriterlere göre değerlendirilmelidir.
Öncelikle implantın ağızda kalma süresini her zaman implant kalitesi belirlemez. Bu önemli konu öncelikle bilinmelidir.
İmplant Markası ve Kalitesi  İmplantın kalitesi
İmplant ömrünü etkileyen en önemli faktör implant üzerine yapılacak diş protezidir. Bu protezin doğru şekilde yapılması kolay temizlenebilir olması ve kuvvet dağılımının fizik kurallarına uygun bir şekilde yapılması implantın uzun Ömürlü kullanılmasının asıl sebebidir.
İmplantların doğru bölgelere yerleştirilmesi yani yapılmadan önce iyi bir planlama yapılması implantın kullanım ömrünü etkileyen en önemli faktördür.
İmplant markaları arasında teknolojik olarak çok büyük farklar bulunmaz bütün implantlar titanyum great dört olarak adlandırılan malzemeden yapılırlar. Yüzeyleri vücutla uyum sağlayacak kadar iyi olan implantlar gerekli izin belgelerini alabilir. Yeterli yüzeyi özelliklerine sahip olmayan implantlar için piyasada satış izni verilmez.

Sizin dikkat etmeniz gereken konu implantın yaygın olarak kullanılıp kullanılmadığıdır yeni çıkmış ve piyasada çok kısa süredir bulunan implantlar sizin için riskli olabilir. Burada hekim olarak bizler sorumluluğu alırız ve gerekli araştırmaları yaptıktan sonra en güvenilir implant markaları ile ilgili size tavsiye de bulunuruz. 
Bir hastanın implant seçmesi mantıklı bir yaklaşım olmaz çünkü implant uygulayacak olan hasta değil hekimdir. Hekim alıştığı ve bütün parçalarına uygulama tekniklerinden hakim olduğu implantı tercih eder. Bu tercih kendisine de bir sorumluluk yüklemektedir. Siz özellikle bir marka belirterek implant istediğinizde aslında hekimin sorumluluğu da ortadan kaldırmış olursunuz. Bu anlattığım nedenlerden dolayı siz hekime hangi implantı tercih edeceğini ve bunun başka bir alternatifi olup olmadığını sora bilirsiniz. Hekim size birden fazla implant alternatifi verecektir. Bunlar arasında fiyat farkı da bulunur. Siz kendiniz için uygun olan markayı hekimin alternatifler arasından seçerek tedavinizi olabilirsiniz.